27.11.2018.

GPP-ov BOŽIĆNI TRAMVAJ ponovno vozi ulicama grada Osijeka

Gradski prijevoz putnika i ove će godine, u okviru projekta „Božićna bajka u osječkom tramvaju“, svojim korisnicima ponuditi jedinstvenu uslugu prijevoza u prigodno uređenom tramvaju.

Riječ je o manifestaciji koja se u našem gradu organizira po 9. puta, a očekujemo da će se u prosincu božićnim tramvajem prevesti više od 9.000 djece iz grada, ali i cijele regije.

Osnovni cilj projekta je kroz zabavni sadržaj, u blagdansko vrijeme, djecu educirati o ekološki najprihvatljivijem prijevoznom sredstvu – tramvaju.

 Usluga će ove godine biti ponuđena kroz 5 punih tjedana, i to od 26.11. do 31.12., svakoga dana, u prijepodnevnim satima za organizirane skupine djece iz dječjih vrtića i škola, i poslije podne od 16:00 do 20:00, sati za sve ostale, a sadržajno je obogaćena glumačkom predstavom i animacijom.

Novost je ovdje da će nam ove godine po prvi puta u tramvaju sudjelovati studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, sa svojom predstavom „U potrazi za Djeda Mrazom“,

Na ovogodišnjoj prvoj vožnji božićnim tramvajem pridružila su nam se djeca iz „Udruge za down sindrom Osječko-baranjske županije i grada Osijeka“, koja su glasnim pljeskom i širokim osmjesima nagradili naš i trud naših glumaca, a najveće iznenađenje priredili su im pripadnici HGSS-a, koji su se u liku omiljenog Djedice, atraktivno spustili niz obližnju visoku zgradu.

Pozivamo svu dječicu, na zajedničko druženje i ludu zabavu u bajkovito ukrašenom božićnom tramvaju, a svako će dijete dobiti i prigodan poklončić od naših sponzora.

Cijena karte za božićni tramvaj iznosi 25,00 kn, kao i prošlih godina, a zbog ograničenog broja mjesta u tramvaju, obvezne su rezervacije i to radnim danom od 8:00 do 14:00 na brojeve telefona 228 303 i 228 351, ili osobno u Čarobnoj kućici na Trgu A. Starčevića, svaki dan od 16:00 do 19:00 sati.