05.07.2018.

GPP i Auto Hrvatska ugovorili nabavu dvanaest gradskih autobusa MAN Lion's City

 

GPP i Auto Hrvatska ugovorili nabavu dvanaest gradskih autobusa MAN Lion's City

 

 Osijek, 5. srpnja 2018. - Vozni park tvrtke Gradski prijevoz putnika d.o.o. iz Osijeka od siječnja sljedeće godine bit će bogatiji za dvanaest gradskih autobusa MAN Lion's City koji će se financirati sredstvima Europske unije.

MAN Lion City gradski autobusi imaju učinkovite dizelske motore s 320 KS, kapacitet od 82 putničkog mjesta, od kojih je 32 sjedeća mjesta, najsuvremeniju opremu, te zadovoljavaju sve standarde aktivne i pasivne sigurnosti. Ovi autobusi će značajno doprinijeti unaprjeđenju i podizanju kvalitete javnog gradskog prijevoza u Osijeku. Nastavak je to i dugogodišnje dobre suradnje dviju tvrtki u kojoj je do sada isporučeno 31 novih MAN autobusa.

„Ovim svečanim potpisivanjem Ugovora za nabavu autobusa za prijevoz putnika, u potpunosti su završeni svi kompleksni poslovi vezani uz projekt „Nabava autobusa za gradski prijevoz putnika d.o.o. Osijek“. Ukupna je vrijednost projekta cca 20.000.000,00 kn neto, od čega su bespovratna sredstva u iznosu od 18.000.000,00 kn, dok su razliku od 2.000.000,00 kn, zajedničkim naporima osigurali Grad Osijek i GPP. 
Na provedenom natječaju ocijenjeno da je ponuda proizvođača MAN ekonomski najpovoljnija, te će grad Osijek u siječnju 2019. biti bogatiji za ukupno 12 novih niskopodnih autobusa, s kojima će se podići i unaprijediti kvaliteta javnog prijevoza naših sugrađana. Isto tako, uvelike će se unaprijediti sigurnost putnika i vozača u javnom prijevozu, ali i znatno smanjiti troškovi održavanja.“, rekao je Mario Šapina, direktor GPP-a.
"Odgovorne gradske tvrtke koje prate trendove, ulaganjem u vozni park koji zadovoljava najstrože eko norme stalno rade na smanjenju emisije štetnih plinova. Nama je čast da u godini u kojoj obilježavamo 25 godina zajedničkog poslovanja Poslovne grupe Auto Hrvatska i MAN Truck & Bus, učinkovitim MAN-ovim autobusima možemo pomoći u realizaciji i biti dio rješenja sigurnog, udobnog i ekološki prihvatljivog gradskog prijevoza." istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora o nabavi Mario Fabek direktor tvrtke Auto Hrvatska Prodajno servisni centri.

 

 Potpisivanje ugovora o nabavi 12 autobusa financiranih nepovratnim sredstvima fondova EU...