24.11.2017.

TARIFNA UNIJA GPP-PANTURIST- Obavijest putnicima o prestanku s radom

S obzirom na činjenicu da je tvrtka Panturist d.d. jednostrano pokrenula postupak raskida Ugovora o tarifnoj uniji s GPP-om, obavještavamo naše cijenjene korisnike da je Gradski prijevoz putnika d.o.o. omogućio sljedeća rješenja:

  • Od 1. prosinca 2017. do daljnjeg, postojeće kartice Tarifne unije više neće biti valjane u vozilima GPP-a.

Sukladno tome, GPP će od 25. 11. 2017., samostalno prodavati mjesečne karte za sve putnike iz bivše Tarifne unije.

  • Pozivamo sve putnike iz bivše Tarifne unije na zamjenu postojećih kartica novim GPP-ovim Butrama. Zamjena postojećih kartica Tarifne unije biti će potpuno besplatna za korisnike, odnosno obavljati će se o trošku GPP-a, na prodajnim mjestima GPP-a (C. Hadrijana 1 i Pothodnik)

Putnici s područja bivše Tarifne unije gdje GPP obavlja vlastiti prijevoz, odnosno putnici iz općine Antunovac (Antunovac i Ivanovac) će za prosinac i na dalje, obavljati nadopune svojih novih kartica sukladno GPP-ovom Cjeniku, po sljedećim cijenama s uključenim sufinanciranjem:

OPIS

ANTUNOVAC

IVANOVAC

OPĆA KARTICA

500,00

550,00

UČENIČKA KARTICA OŠ

90,00

90,00

UČENIČKA KARTICA OŠ – ZA PROSINAC

0,00

0,00

UČENIČKA KARTICA (SŠ)-sufinancirana*

50,00

50,00

UČENIČKA KARTICA (SŠ)-sufinancirana* - ZA PROSINAC

0,00

0,00

STUDENTSKA KARTICA-sufinancirna

210,00

210,00

UMIROVLJENIČKA KARTICA

150,00

150,00

GODIŠNJA OPĆA KARTA (10 MJESEČNIH KARATA)

5.000,00

5.500,00

*Cijene karata sufinancirane od strane MZOS, OBŽ i Općine Antunovac.

  Cijena karte ostaje ista u srpnju i kolovozu

D.D.K. (35 davanja žene, 50 davanja muški), slijepi, gluhi, - besplatne godišnje karte

Mjesečne karte vrijede za relaciju do grada i u gradu za tramvaje i autobuse!

 

Kako bi učenici s područja Općine Antunovac mogli ostvariti pravo na gore navedene sufinancirane karte, obvezni su na prodajna mjesta donijeti sljedeće dokumente:

  • ovjerenu Zamolnicu i Suglasnost roditelja, koju mogu preuzeti s GPP-ovih službenih stranica www.gpp-osijek.com, ili podići na prodajnim mjestima GPP-a
  • Potvrdu za ostvarivanje prava na sufinanciranje međumjesnog javnog prijevoza, u kojoj treba stajati da je odabrani prijevoznik GPP

VAŽNO: Ukoliko je učenik Potvrdu za ostvarivanje prava na sufinanciranje već dostavio u Panturist početkom školske godine, obvezan je ponoviti postupak i navedenu Potvrdu dostaviti na prodajno mjesto GPP-a, te će sufinancirani prijevoz od tada moći ostvariti samo u GPP-u.

Redovni studenti s područja Općine Antunovac, za ostvarivanje prava na sufinancirane karte obvezni su na GPP-ova prodajna mjesta donijeti:

  • ovjerenu Zamolnicu, koju mogu preuzeti s GPP-ovih službenih stranica www.gpp-osijek.com, ili podići na prodajnim mjestima GPP-a
  • presliku osobne iskaznice

POSEBNA POGODNOST ZA UČENIKE S PODRUČJA OPĆINE ANTUNOVAC

Kao našim najmlađim korisnicima, GPP će učenicima, olakšati vrijeme prilagodbe na novog prijevoznika, na način da će im do kraja 2017. godine omogućiti prijevoz GPP-ovim vozilima na relaciji od mjesta stanovanja do grada i u I. i II. gradskoj zoni (u tramvajima i autobusima), bez naknade!

Kako bi ostvarili pravo na ovu mogućnost, učenici su obvezni do 8. prosinca 2017. na GPP-ova prodajna mjesta (C. Hadrijana 1 i Pothodnik) dostaviti sljedeće:

  • ovjerenu Zamolnicu i Suglasnost roditelja, koju mogu preuzeti s GPP-ovih službenih stranica www.gpp-osijek.com, ili podići na prodajnim mjestima GPP-a
  • Potvrdu za ostvarivanje prava na sufinanciranje međumjesnog javnog prijevoza, u kojoj treba stajati da je odabrani prijevoznik GPP

U GPP-u će im se aktivirati (izraditi) i nadopuniti njihove nove Butre za period do kraja 2017. godine.

Svi ostali putnici kojima je odredište grad Osijek, a koji su do sada posjedovali kartice bivše Tarifne unije, od sada će moći na prodajnim mjestima GPP-a, zamijeniti svoje postojeće kartice novim GPP-ovim Butrama, također bez naknade, odnosno o trošku GPP-a, te ih nadopuniti sukladno važećem Cjeniku usluga prijevoza za grad Osijek.

 

 

VAŽNA NAPOMENA:

 

S prestankom postojanja Tarifne unije, svim putnicima koji u Osijek dolaze s bilo kojim drugim prijevoznikom, odredišna točka biti će na gradskom autobusnom kolodvoru. S tim u svezi GPP je povećao učestalost polazaka tramvaja s kolodvora, čija vremena možete potražiti na službenim stranicama GPP-a www.gpp-osijek.com