14.11.2017.

U tramvajima u Osijeku provodi se pilot projekt digitalne prodaje karata

Osijek je od danas grad u kojem građani uslugu gradskog prijevoza, za sada samo u tramvajskom prometu, mogu platiti putem svojih molnih uređaja

 Korisnici javnog gradskog prijevoza u Osijeku od danas mogu, u sklopu pilot projekta koji će se provoditi narednih mjesec dana, isprobati novu digitalnu kartu na sučeljima svojih mobilnih uređaja.

Kako bi nabavili svoju JEDNOKRATNU ili DNEVNU DIGITALNU KARTU, putnici najprije moraju preuzeti besplatnu mobilnu aplikaciju SMARTICA, koja je dostupna na Google Play ili Apple Store trgovinama.

Za kupovinu JEDNOKRATNE DIGITALNE KARTE po cijeni od 11,00 kn ili DNEVNE DIGITALNE KARTE po cijeni od 35,00 kn, nije potrebno upisivati i ostavljati podatke o kreditnoj kartici, već je dovoljno u svojoj aplikaciji SMARTICA, odabrati vrstu karte koju želite kupiti, a potvrda o plaćanju stiže u obliku SMS poruke na vaš mobilni telefon, sa svim podatcima o naplaćenom iznosu. Matični telekom operator teretit će račun putnika za iznos kupljene karte, te za naknadu za izvršenu platnu transakciju.

Aplikaciju SMARTICA mogu koristiti korisnici svih telekom operatora koji se nalaze u sustavu SMARTICE:

VIPnet postpaid i prepaid korisnici

Tomato postpaid i prepaid korisnici

T-mobile postpaid i prepaid korisnici

Simpa prepaid korisnici

Bonbon postpaid i prepaid korisnici.

Od danas ti je tramvajska karta u APP-u!

SMARTICA